Tilbake
Torunn Tusj
Torunn Tusj

KULTURVERTKURS: HVEM VET HVA DET BLIR - fortelling på bestilling

Hvem vet hva det blir, er en fortellerteaterforestilling med en historie ingen noen gang har hørt før, og som ingen noen gang vil få høre igjen. Publikum bestemmer hvem eller hva det skal handle om, og hverken publikum eller fortelleren vet noe som helst om hva som vil skje i historien før den er ferdig fortalt. Det eneste vi vet, er at det blir spennende. Og forunderlig velkomponert. 

Som i enhver annen god improvisert forestilling, har også denne forestillingen regler.

Publikum får utdelt lapper og blyanter når de kommer, og alle som vil kan skrive ned forslag til hva fortellingen skal handle om. Også de voksne. Deretter er reglene er som følger: 

1. Alle lappene legges i en kurv. 5 stk tilfeldig utvalgte blant publikum trekker 1 lapp hver, og leser høyt det som står på. 

2. Alle forslagene må brukes, og alle forslagene må passe naturlig inn i historien. «Kongen» kan altså ikke plutselig få besøk av en heks som gjør kronen hans om til en krone av «ost» for å få benyttet «ost»-lappen. «Kongen» kan derimot få bokettersyn hvor manglende skatteinnbetaling blir oppdaget og dermed gå konkurs, for deretter å starte en økologisk, lokal ostefabrikk med melk fra ulvetispa han reddet fra bonden med fellingstillatelse. Forutsatt at det driver historien videre og passer sammen med de øvrige ingrediensene publikum har valgt, for...

3. Historien skal være en godt oppbygget historie som henger logisk sammen fra begynnelse til slutt.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Bærum kommune v/Kulturskolen
  • Kunstnere/grupper: Torunn Tusj
  • Idé/opplegg: Torunn Tusj og DKS Bærum

Om kunstner / utøver / gruppe

Torunn Tusj avsluttet sin cand. mag. fra UiO med fagene folkloristikk og teatervitenskap i 1996. Siden har hun jobbet som teatermaker. Hun har regissert, produsert og spilt forestillinger både for og med barn i hele sin karriere og har et særegent og lekent uttrykk. Tusj har besøkt skoler,  barnehager, biblioteker, teaterscener og kulturhus med sine forestillinger.

Publikumskommentarer