Tilbake
Torunn Tusj
Torunn Tusj

KULTURVERTKURS: LHAD DLAOR - 100 år med Roald Dahl

Lhad Dlaor er historien om Roald Dahl, helt fra han ligger i morens mage, til han dør. En historie like fantastisk, trist, overraskende og morsom som Dahls egne fortellinger. Med én vesentlig forskjell: Denne historien er sann.

En skuespiller og en musiker forteller seg gjennom 74 år av litteraturhistorien med sterk innlevelse, humor og lekenhet - helt i Roald Dahls ånd. Torunn Tusj har en egen evne til å fange absolutt alle tilhørerne, og skaper rom for kommentarer underveis og spørsmål i etterkant av forestillingen. Musikken er spesialskrevet til forestillingen, og underbygger historienen både som stemningsskapende underlagsmusikk, og som melodi til noen av Dahls tekster.

Forestillingen ønsker å inspirere til lesing ved å vise frem et forfatterskap i en ny kontekst ved å la publikum bli kjent med mennesket Roald Dahl, og hans begivenhetsrike og til tider utrolige livshistorie. Samtidig er fortellingen en god påminnelse om hvor vanskelig livet kan være både som barn og voksen. Livet til Roald Dahl var begivenhetsrikt, men alt annet enn lett.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Bærum kommune v/Kulturskolen
  • Kunstnere/grupper: Torunn Tusj (skuespiller) og Eirik Bøhn Berntsen (musiker)
  • Idé/opplegg: DKS Bærum
    Torunn Tusj og Eirik Bæhn Berntsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Torunn Tusj (skuespiller) avsluttet sin cand. mag. fra UiO med fagene folkloristikk og teatervitenskap i 1996. Siden har hun jobbet som teatermaker. Hun har regissert, produsert og spilt forestillinger både for og med barn i hele sin karriere og har et særegent og lekent uttrykk. Tusj har besøkt skoler,  barnehager, biblioteker, teaterscener og kulturhus med sine forestillinger.

Eirik Bøhn Berntsen (musiker) har sin utdannelse fra musikk- og teatervitenskap ved Universitetet i Oslo (1999) samt Norges Musikkhøgskole (2000), og er en svært allsidig og mye brukt musiker. Han har jobbet som komponist, musikalsk ansvarlig og pianist ved en rekke ulike oppsetninger, og er også en ettertraktet sanger og dirigent.

Tusj/ Berntsen har et tett samarbeid, og Berntsen har komponert musikk til alle Tusj´ oppsetninger. Sammen har de turnert Norge rundt med familieforestillingen Å, huttetuttetei for en Prøysenpostei siden 2010 og Lhad Dlaor- historien om Roald Dahl siden 2016. 

Publikumskommentarer