Tilbake
Ill: Reidar Kjelsen
Reidar Kjelsen

ÆSJ! Valgmeny

En bok kan handle om hva som helst. Forfattere har nemlig lov til å lyve!

Dette er standup for de aller minste. Reidar Kjelsen forsøker å skape bevissthet rundt det at mennesker spiser dyr, og leker med tabu og fordommer. Hvorfor skal man være høflig, og hvorfor bestemmer de voksne alt? "Æsj", "Ku uten hode", "Tissemus", "Bertil bestemmer selv!" og "Rumpetroll" er bøker for dem som skal stave seg gjennom sine første setninger. Veldig enkle bøker, med vekt på humor. Reidar beveger seg i terrenget rundt disse bøkene, tegner på flipover og er åpen for innspill fra elevene. Det er ikke uvanlig at det skjer rare og helt uventede tng når barnehoder møter hodet til en gal forfatter!

Forestillingen har som mål å stimulere barns fantasi og evne til å tenke utenfor boksen, samt å skape interesse for bøker.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Bærum kommune v/Kulturskolen
  • Kunstnere/grupper: Reidar Kjelsen
  • Produsent: Reidar Kjelsen
  • Idé/opplegg: Reidar Kjelsen

Om kunstner / utøver / gruppe

Reidar Kjelsen eier ikke hemninger. Likevel får han lov til å boltre seg fritt i barnebøkenes verden. Reidar synes ikke man skal undervurdere leserne bare fordi det er barn. Totalt har Reidar gjennomillustrert rundt 50 bøker, hvorav 15 er selvskrevne. De siste årene har han hatt rundt 4000 forestilinger på norske skoler og biblioteker.Dette på tross av at alle som inviterer ham ber om bråk!Ingen har til dags dato tort å oversette bøkene hans til utenlandsk!
Man kan saktens spørre seg hva som er bakgrunnen for en så utradisjonell skjebne. Jo da! Reidar har vokst opp på det norske Vestlandet. Han klinte ikke før han var 19år og har en idrettskarriere som begrenser seg til et par selvmål. Han var en sjenert outsider på Kunst og Håndverkskolen og jobbet for myke verdier i militæret. I dag er han gal mann på rett sted.

Publikumskommentarer