Tilbake
Foto: Petter Dillevig
Foto: Petter Dillevig

PENTATONENE

"Hva er en skala?

Trioen Pentatonene vil gjerne vise barna hvor lett det er å skape musikk ved hjelp av kun fem ("penta") toner. Enten det er når man komponerer musikk eller finner på musikk (improviserer).

I denne konserten reiser elever og musikerne jorda rundt med verdens mest populære skala, pentaskalaen. Musikerne kjører popquiz med elevene hvor de spiller mange pentatone melodier på tre minutter. Kan de gjette alle? Det blir forrykende latinamerikanske melodier basert på pentaskalaen og publikum introduseres for bluesskalaen, den kule slektningen.

Er det blåsere på skolen som vil spille med?

Vi skal lage blåserekke! Før konserten har musikerne i Pentatonene en kort øvelse med unge messing- eller treblåsere fra skolen, f.eks. fra korpset, som på slutten av konserten blir med opp på scenen for å spille jazzlåta "Minnie The Moocher".

Vennligst last den ned og del ut vedlagte noter."

Lærerveiledning

Last ned:

Noter for de ulike instrumentene som kan være med på workshop/konsert:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Bærum kommune v/Kulturskolen
  • Kunstnere/grupper: Bjørn Husom, Antonio Torner Mora, Lorenzo Nardocci
  • Idé/opplegg: PENTATONENE v/Bjørn Husom
    Konserten er produsert av Torstein Ellingsen i samarbeid med DKS Bærum

Om kunstner / utøver / gruppe

Bjørn Husom Trompet/flygelhorn/sang/perkusjon:
Studerte ved Musikhögskolan Ingesund, og tok fordypning i på jazztrompet ved KMH i Stockholm. Jobber for tiden ved Bærum kommunale musikkskole og som frilansmusiker og dirigent i Oslo. Der spiller han i flere band og orkestere både innen klassisk latin og jazz sjangeren. Bjørn er også brukt som solist i diverse orkestre, korps og storband. Han har også et eget jazzband Hymn som turnerer jevnlig.

Antonio Torner Mora Trommer/perkusjon/sang
Er fra Mexico City, bosatt i Norge i 14 år, frilans trommeslager, har vært medlem av bandet Graffiti ledet av pianisten Håkon Graff, har jobbet som vikar som trommelærer i Bærum, Nesodden og Lørenskog kulturskole i flere år, medlem av bandet Electrocutango med Sverre Indri Joner, vikar som trommeslager i Det Norske Blåseensemble, trommeslager for Margaret Berger, har turnert 4 år med den meksikanske forestillingen La Pinata med DKS Lørenskog, driver egen samba skole og har eget meksikansk band med Hanne Tveter.

Lorenzo Nardocci Piano/syntbass:
Har lang erfaring som jazzpianist, og studerte bla med Fred Hank og Paolo Tombolesi. Han har spilt med mange kjente artister som for eksempel Tanya Michelle Smith, Trine rein og Jørn Hoel. Spiller mange ulike stiler som jazz, rock, pop og latino. Lorenzo jobber i dag som musikklærer og kantor i tillegg til å være frilans musiker.


Publikumskommentarer

Kjempebra konsert som virkelig fenget! Dere fikk elever og voksne med fra første tone og ved å ha lite snakking, men mye musikk ble det aldri noe dødpunkt! Også veldig gøy at elever fikk aktiv delta i forestillingen med musikk-quiz, spill på instrumenter og telling av «feil»toner! Denne konserten og disse musikerne anbefales på det sterkeste! En varm, musikalsk forestilling med fint driv og fengende låter utført av dyktige musikere på sine instrumenter! Publisert av: Merete (klasse - Hosle skole) – 25.11.2019 11:54
Jeg har bare hørt positive kommentarer om konserten. Det var både moro og lærerikt å lære om den pentatone skalaen. Fikk også tilbakemelding på at det var flott at dere inkluderte elevene slik at de fikk være aktive under konserten. Det var også moro for elevene som fikk anledning til å være med å spille. Tusen takk for en flott konsert!Publisert av: Unn Hanne Larsen (klasse - Skui skole) – 27.11.2019 13:25