Tilbake
ChaplinFilms
ChaplinFilms
ChaplinFilms
ChaplinFilms

CHAPLIN & det 20. århundret

En løsgjenger uten penger og familie, kan det være morsomt?

I et land der alle drømmer om å bli rike, er Chaplin sin løsgjenger en vaskeekte antihelt. Han er alltid midt i en eller annen krise. Alltid på desperat jakt etter neste måltid eller en kjæreste - i en lite gjestfri verden. Han er en antihelt som går mot strømmen.

I løpet av formidlingen, vil Guttorm Andreasen presentere Chaplin sin posisjon som en av de viktigste filmskaperne gjennom tidene. Chaplins liv speiler på mange måter samfunnsutviklingen i første halvdel av det tyvende århundret, et tidsrom som resulterte i to verdenskriger og den kalde krigen.

I formidlingen får elevene møte Chaplin som humanist, provokatør og samfunnsdebattant. Sluttmonologen i
«Diktatoren» er stadig aktuell, og går sin seiersgang i sosiale medier i vår tid. Hva kan den fortelle oss om vår samtid?

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Bærum kommune v/Kulturskolen
  • Kunstnere/grupper: Guttorm Andreasen

Om kunstner / utøver / gruppe

Guttorm Andreasen er en av landets mest erfarne og allsidige journalister og formidlere. Han har jobbet som programleder, reporter og redaktør i radio, tv, nett, podcast og avis og blad siden 1985, blant annet over 20 år i NRK. Guttorm Andreasen er en populær foredragsholder, konferansier, foreleser og sceneintervjuer og er også musiker, DJ og kulturarrangør.

Publikumskommentarer